BEEP base

Image 2 De meeste imkers hebben alleen inzicht in de staat waar de bijen in verkeren door letterlijk in de kast te kijken. Hij of zij heeft de beste intenties om voor de bijen te zorgen. Toch is het bijna onmogelijk om de bijen niet te verstoren als je dat doet. De imker zal rook gebruiken om de bijen te kalmeren, opent de kast en kijkt naar de ramen. De acties en observaties noteert de imker op een papier, verfromfraaid door gebruik.

Stel je nu een andere manier van imkeren voor. Een waarin de bijen minder vaak gestoord worden. Waar de imker beter is geïnformeerd over de zorg die een volk nodig heeft. Een wereld waarin de imker een app kan openen en exact kan zien wat de status van een honingbij volk is. Een digitale omgeving om observaties en acties te registreren.

Dat is waar BEEP om de hoek komt kijken. BEEP ondersteunt imkers met het verzorgen van hun bijenvolken met de BEEP base en BEEP app. 

De BEEP base is een automatisch bijenmeetsysteem dat je onder de bijenkast kan plaatsen. De ingebouwde weegschaal en de temperatuur- en geluidssensor meten elke 15 minuten informatie die direct kan worden verzonden naar je BEEP app via LoRa. Zo heb je als imker altijd inzicht in de stand van je bijen.


Ga direct naar

BEEP webshop 

Technische specs

Open hardware

Help mee