BEEP app

H52jo

De gratis BEEP app is een digitale kastkaart voor imkers en onderzoekers. Het geeft nu een totaaloverzicht van alle bijenstanden en -kasten van een imker. De bijenstanden en -kasten kunnen per locatie worden opgeslagen, inclusief informatie over bijvoorbeeld de koningin. Specifieke kastkaarten met de relevante inspectieonderdelen kunnen per kast of stand worden ingevuld en opgeslagen. Notities en notificatie laten in één oogopslag zien waar extra aandacht nodig is. Samenwerken met andere imkers kan ook door de specifieke kasten te delen met anderen. Zo kunt u samen uw notities en meldingen bijhouden. In de app kunt u altijd informatie raadplegen en toevoegen, waar u ook bent. De BEEP webapp is te gebruiken op mobiele telefoon, laptop, desktop computer of tablet. 

De BEEP webapp bevat een gestandaardiseerde bijendata structuur. Het bestaat uit data categorieën uit zowel de praktijk van het bijenhouden als wetenschappelijk onderzoek. Met behulp van de BEEP webapp kunnen imkers bijvoorbeeld de stressors waar het volk mee te maken heeft registreren. Zo zijn ziektes en aandoeningen opgenomen in de datastructuur en kunnen de ontwikkelingen daarvan over tijd en ruimte gevolgd worden. De digitale kastkaarten worden op basis van de categorieën samengesteld en kunnen aangepast worden naar de wensen van de individuele imker of het onderzoeksinstituut. Dankzij deze manier van registreren kan de data systematisch verzameld en gebruikt worden voor bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek. Hierbij is het belangrijk om te melden dat BEEP privacy zeer serieus neemt. Zo mag data alleen voor onderzoek gebruikt worden als de imker daar expliciet toestemming voor heeft gegeven.

Open hier direct de app


Wat kun je met de app

Om gebruik te maken van de BEEP app maak je een gratis account. Je kunt dan direct aan de slag. In de nieuwe versie van de app kun je het stappenplan volgen om een nieuwe bijenstand aan te maken. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Meerdere bijenstanden aanmaken
 • Beheer van bijenkasten en hun configuratie (kleuren, moerrooster, voerbak)
 • Gegevens van koninginnen bijhouden
 • Eigen inspectielijsten (digitale kastkaarten) maken aan de hand van voorgedefinieerde categorieën
 • Zoek & filter op bijenstanden, kasten en inspecties
 • Bulkinspecties invoeren
 • Gegevens delen met andere imkers 
 • Inspectieoverzicht bekijken 
 • Downloaden van gegevens, ook mogelijk via een API
 • Met een BEEP base meetgegevens per bijenkast bekijken en notificaties instellen
 • En meer, zie BEEP app versie 3 support documentatie

De app is beschikbaar in onder andere de volgende talen, meer talen zijn zichtbaar in de app:

De    Fr    Fi    Es    Gb    Pt    Ro    nl   It   Gr   No   Se 


Inkijkje

Example%20app%20screenshot

Boven: organiseer uw bijenkasten in bijenstanden en selecteer de actie die je wilt uitvoeren in de BEEP app.

Example%20app%20screenshot%202

Boven: Bij het invoeren van een inspectie kun je ervoor kiezen om alle kasten te selecteren en voor alle kasten identieke inspectiegegevens in te voeren, d.w.z. bulkinspectie. Inspecties kunnen later altijd worden bewerkt. Met 'Checklist bewerken' kun je checklistitems selecteren uit een gestandaardiseerde en geteste lijst met categorieën voor gebruiksgemak en (indien van toepassing en goedgekeurd door de imkers) voor data-analyse door een onderzoeksinstituut. 


Voor wie 

De BEEP app is voor iedereen vrij te gebruiken. Onder onze huidige gebruikers zijn imkers (hobby en professioneel), onderzoekers en scholen. Wil jij ook gebruik maken van BEEP binnen je organisatie? Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over de mogelijkheden.

Marcel%20en%20Koos%20quote%202