BEEP app

De gratis BEEP app is een online registratiesysteem voor imkers. Het is een digitale versie van de papieren kastkaart. Met de BEEP app kun je meerdere bijenstanden en bijenkasten op één plek beheren. Sla je bijenstanden per locatie op en voeg het aantal kasten per locatie toe. Je kunt de kasten een naam en kleur geven om voor jezelf het overzicht te bewaren. Het is ook mogelijk om samen met anderen een bijenstand of kast te beheren, leuk voor bijvoorbeeld je imkerklas. In de app kan je altijd informatie raadplegen en toevoegen, waar je ook bent. De BEEP app is te gebruiken op mobiele telefoon, laptop, desktop computer of tablet. 

De BEEP app is gebouwd op een data model. Dit model bestaat uit data categorieën uit zowel de praktijk van het bijhouden als wetenschappelijk onderzoek. De kastkaarten worden op basis van de categorieën samengesteld en kunnen aangepast worden naar de wensen van de individuele imker of het onderzoeksinstituut. Dankzij deze manier van registreren kan de data systematisch verzameld en gebruikt worden voor bijvoorbeeld onderzoek.

Met behulp van de BEEP app kunnen imkers de stressors waar het volk mee te maken heeft registreren en opvolgen. Zo zijn ziektes en aandoeningen opgenomen in het data model en kunnen de ontwikkelingen daarvan over tijd en ruimte gevolgd worden. Ook omgevingsfactoren als bijvoorbeeld een boer in de buurt die gif spuit kunnen geregistreerd worden. Op basis van al deze gegevens kan een imker een riciso analyse maken en bepalen wat de juiste handelingen zijn voor de bijenvolken onder zijn of haar hoede.  

Open hier direct de app

 

11%20bijenkasten


Wat kun je met de app

Om gebruik te maken van de BEEP app maak je een gratis account. Je kunt dan direct aan de slag. In de nieuwe versie van de app kun je het stappenplan volgen om een nieuwe bijenstand aan te maken. Zo leer je direct de app te gebruiken. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Voeg je bijenstanden toe
  • Beheer je kasten
  • Voeg een moer toe
  • Maak je eigen inspectiekaart / kastkaart
  • Voeg je inspecties toe
  • Werk samen met andere imkers
  • Bekijk je data 
  • Download je data
  • Met een BEEP base heb je inzicht op automatische meetgegevens per kast
  • En meer!

De app is beschikbaar in de volgende talen:

   De      Fr      Es      Gb      Pt      Ro      nl     It 


Voor wie 

De BEEP app is voor iedereen vrij te gebruiken. Onder onze huidige gebruikers zijn imkers (hobby en professioneel), onderzoekers en scholen. Wil jij ook gebruik maken van BEEP binnen je organisatie? Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over de mogelijkheden.

Marcel%20en%20Koos%20quote%202