BEEP app

H52jo

De gratis BEEP webapp is een online registratiesysteem voor imkers. Het is een digitale versie van de papieren kastkaart. Met de BEEP webapp kun je meerdere bijenstanden en bijenkasten op één plek beheren. Sla je bijenstanden per locatie op en voeg het aantal kasten per locatie toe. Je kunt de kasten een naam en kleur geven om voor jezelf het overzicht te bewaren. Het is ook mogelijk om samen met anderen een bijenstand of kast te beheren, leuk voor bijvoorbeeld je imkerklas. In de app kan je altijd informatie raadplegen en toevoegen, waar je ook bent. De BEEP webapp is te gebruiken op mobiele telefoon, laptop, desktop computer of tablet. De BEEP webapp open je hier. Omdat het een online app is, kun je deze (nog) niet downloaden in een app store. 

De BEEP webapp bevat een gestandaardiseerde bijendata structuur. Dit model bestaat uit data categorieën uit zowel de praktijk van het bijenhouden als wetenschappelijk onderzoek. De digitale kastkaarten worden op basis van de categorieën samengesteld en kunnen aangepast worden naar de wensen van de individuele imker of het onderzoeksinstituut. Dankzij deze manier van registreren kan de data systematisch verzameld en gebruikt worden voor bijvoorbeeld onderzoek.

Met behulp van de BEEP webapp kunnen imkers de stressors waar het volk mee te maken heeft registreren en opvolgen. Zo zijn ziektes en aandoeningen opgenomen in de data structuur en kunnen de ontwikkelingen daarvan over tijd en ruimte gevolgd worden. 

Open hier direct de app


Inkijkje

Example%20app%20screenshot

Boven: organiseer uw bijenkasten in bijenstanden en selecteer de actie die je wilt uitvoeren in de BEEP-app.

Example%20app%20screenshot%202

Boven: Bij het invoeren van een inspectie kun je ervoor kiezen om alle kasten te selecteren en voor alle kasten identieke inspectiegegevens in te voeren, d.w.z. bulkinspectie. Inspecties kunnen later altijd worden bewerkt. Met 'Checklist bewerken' kun je checklistitems selecteren uit een gestandaardiseerde en geteste lijst met categorieën voor gebruiksgemak en (indien van toepassing en goedgekeurd door de imkers) voor data-analyse door een onderzoeksinstituut.

Wat kun je met de app

Om gebruik te maken van de BEEP app maak je een gratis account. Je kunt dan direct aan de slag. In de nieuwe versie van de app kun je het stappenplan volgen om een nieuwe bijenstand aan te maken. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Meerdere bijenstanden aanmaken
 • Beheer van bijenkasten en hun configuratie (kleuren, moerrooster, voerbak)
 • Gegevens van koninginnen bijhouden
 • Eigen inspectielijsten (digitale kastkaarten) maken aan de hand van voorgedefinieerde categorieën
 • Zoek & filter op bijenstanden, kasten en inspecties
 • Bulkinspecties invoeren
 • Gegevens delen met andere imkers 
 • Inspectieoverzicht bekijken 
 • Downloaden van gegevens, ook mogelijk via een API
 • Met een BEEP base meetgegevens per bijenkast bekijken en notificaties instellen
 • En meer, zie BEEP app versie 3 support documentatie

De app is beschikbaar in onder andere de volgende talen, meer talen zijn zichtbaar in de app:

De    Fr    Fi    Es    Gb    Pt    Ro    nl   It   Gr   No   Se 


Voor wie 

De BEEP app is voor iedereen vrij te gebruiken. Onder onze huidige gebruikers zijn imkers (hobby en professioneel), onderzoekers en scholen. Wil jij ook gebruik maken van BEEP binnen je organisatie? Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over de mogelijkheden.

Marcel%20en%20Koos%20quote%202