Hoe jij kan bijdragen

#Kennis Heb je veel imkerervaring en/of ben je imkerleraar? Dan is het hulp zeer welkom om de digitale kastkaart te verbeteren. Wij stellen je feedback zeer op prijs om zo de BEEP app verder te verbeteren. 

#Talen Wil je de BEEP app helpen vertalen in een andere taal dan Nederlands, Engels, Duits, Frans, Portugees, Romeens of Spaans? Daarvoor is een gebruikersvriendelijke talen management tool beschikbaar. 

#Software Zie Github voor de broncode en technische informatie om mee te schrijven aan de code. 

#Hardware Heb je ervaring met electronica, arduino or raspberry programmeren of data interpretatie? Zie deze presentatie en de BEEP base pagina voor meer informatie over de ontwikkelinsstatus. 

# Financieel Wil je helpen de ontwikkeling te versnellen door financieringsmogelijkheden aan te boren? Dan ben je heel welkom in het fundraising team.

#Sponsoren Wil je zelf sponsoren, dan kun je informeren naar de sponsormogelijkheden.

Neem contact met ons op als je wil bijdrage aan de ontwikkeling van BEEP. 


BEEP en studeren

Ben jij een docent of student aan een hogeschool of universiteit en doe je onderzoek naar bijen, techniek of een combinatie daarvan, dan is BEEP wellicht de partner die je zoekt. Met behulp van de BEEP base kun je data verzamelen voor je onderzoek naar bijvoorbeeld voedsel, vlieggedrag of activiteit van bijen. Meer informatie over BEEP en mogelijke onderzoeksonderwerpen en -vragen vind je in deze presentatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie.


Open source

Een betaalbaar en goed meetsysteem maken is geen gemakkelijke opgave. Gelukkig is BEEP niet de enige die zich hiermee bezig houdt. Meerdere individuen en groepen houden zich bezig met het verbeteren van de open source software en hardware voor bijen meetsystemen. Open source betekent echter niet dat ingevoerde inspecties en meetgegevens ook gedeeld worden, die blijven gewoon eigendom van de imker.
 
BEEP wordt gefinancierd door publieke middelen en deelt nieuw ontwikkelde code en ontwerpen via een open source licentie. Ben je een ontwikkelaar, elektrotechnicus of vind je het leuk om zelf te sleutelen aan je BEEP apparatuur? Dan kan je de software of het meetsysteem naar je eigen hand zetten en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling.
 
We delen onze code via Github en OpenHardware.io
 
Vlcsnap 2019 10 30 17h16m07s086